Matematik

10ere og 20ere, hvor mange?

20. januar 2013 af 12345678990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en pung er der kun 10'ere og 20'ere. Der er 3 gange så mange 10'ere som 20'ere, og der er 350 kr i alt. Hvor mange mønter er der?
Opstil en ligning ud fra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kald antaller af 20'ere for x. Antallet af 10'ere er da 3x. Den samlede sum penge er så 3x·10 + x·20 og det er også lig med 350. Opstil ligningen og find x.


Svar #2
20. januar 2013 af 12345678990 (Slettet)

Har prøvet, jeg får dem bare til at opløse hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løs ligningen

3x·10 + x·20 = 350 , dvs

30x + 20x = 350 , eller

50x = 350


Svar #4
20. januar 2013 af 12345678990 (Slettet)

Så du vil sige at der er 7 10ere?

Svar #5
20. januar 2013 af 12345678990 (Slettet)

Så hvor mange mønter?

Svar #6
20. januar 2013 af 12345678990 (Slettet)

Man kan jo hurtigt regne ud at der skal være 5 20ere og 15 10ere, men hvordan kan man vise det med ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Måske du skulle bruge en anelse mere tid til at regne. Det bliver jo kun 250kr i alt.

#4

Genlæs #1. Det var antallet af 20'ere, der blev kaldt x. Derfor er der 7 20'ere og derfor så 3·7 = 21 10'ere.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2013 af Andreww (Slettet)

50x = 350 ⇔x = 7

Indsæt nu i:
3x·10 + x·20= 350

3•7   10'ere  +  7   20'ere


Svar #9
20. januar 2013 af 12345678990 (Slettet)

Men der kan vel også være 5 20ere og 15 10ere... Så der er flere svar?

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, den løsning er ikke korrekt. Den sum penge er jo, som nævnt i #7 kun 250kr, ikke 350kr.

Der er kun een løsning på opgaven.


Svar #11
20. januar 2013 af 12345678990 (Slettet)

Tak..

Skriv et svar til: 10ere og 20ere, hvor mange?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.