Matematik

Ortonormalbasis

20. januar 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I R3 er der givet vektorerne

a1 = (3, 1, 2) , a2 = (2, 1, 3)

i) Find en ortonormalbasis for underrumet U i R3 udspændt af a1, a2.

ii) Udvid dernæst den fundne ortonormalbasis til en ortonormalbasis for R3.

Jeg har lavet den første opgave, men hvordan gør jeg den anden?

(Facit til (i): {(1/√(14))·a1, (√(42)/126)·(-11, 1, 16)}.

og (ii): {(1/√(14))·a1, (√(42)/126)·(-11, 1, 16), (√(3)/9)·(1, -5, 1)}


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du har fundet en ortonormal basis b1 , b2 for underrummet, kan man som den trejde basisvektor benytte b3 = b1 × b2 .


Svar #2
20. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

#1

Tak


Skriv et svar til: Ortonormalbasis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.