Matematik

HJÆLP

21. januar 2013 af Calle74 (Slettet)

Hejsa håber der er nogen der kan hjæjpe mig det er ca. 20 år siden jeg har  gået i skole sidst

 

jeg har disse 3 regnestykker og jeg er hel på bar bund

 

 

22 + 22  - (-2)2

33 + (-3)3 - 33 - (-3)3

(-2) * 33 + (-3)3 * 22 - (-2)2 *(-3)3

 

på forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2013 af mathon

 

                                    (-2)2  =  ( (-1) • 2 )2 = (-1)2 • 22 = 22

 

pr definition er (-1)2 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2013 af mathon

 

                                    (-3)3  =  ( (-1) • 3 )3 = (-1)3 • 33 = (-1) (-1)2 • 33 = (-1) 1 • 33 = (-1)• 33 = -33


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2013 af mette48 (Slettet)

22 + 22  - (-2)2 = 2*2 + 2*2 - (-2)*(-2) = 4 + 4 - 4

33 + (-3)3 - 33 - (-3)3 =33- 33 + (-33) - (-33) = 0

(-2) * 33 + (-3)3 * 22 - (-2)2 *(-3)3 = (-2)*3*3*3 + (-3)(-3)(-3)*2*2 - (-2)(-2)(-3)(-3)(-3) = - 2*27 + (-27)*4 -4 (-27) =

54-27*4+4*27 = 54

Multipligation med negative tal

+ * - giver -

- * + giver -

- * - giver +

 

 


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.