Matematik

Lineært uafhængigt

22. januar 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Her er ker(f) = span{(-4, 2, 1,0) , (-1, -1, 0, 1)} (facit). Hvordan argumenterer så om de fundne vektorer er lineært uafhængige? Jeg kan kun se, at x1 = x2 = 0, men det gælder jo kun hvis x1 = x2 = x3 = x4 = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det burde være klart, at de to vektorer i span{(-4, 2, 1,0) , (-1, -1, 0, 1)} er lineært uafhængige. Hvis de var lineært afhængige, ville den ene vektor være lig med den anden ganget med en fra 0 forskellig skalar.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2013 af Andreww (Slettet)

De er også lineært uafhængeige pr. definition da de tilhører egenrummet.


Skriv et svar til: Lineært uafhængigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.