Matematik

Hjælp til andengradsligninger

22. januar 2013 af mathias0507 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ville høre jer hvad man bruger dette til når man snakker om andengradsligninger :)

eksempel:

Formel f(x)=0,5·x^2-7·x+2

a=0,5
b=-7
c=2

Hvad bruger man Xtoppunkt og ytoppunkt.

x_toppunkt=(-b)/2a=(-(-7))/(2·0,5)=7/1=7
y_toppunkt=0,5·7^2-7·7+2=-22,5

Hvordan beregner man ytoppunkt eller forgår det ligesom d= b^2-4·a·c

Håber i svare :) Hilsen mathias


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Når man har beregnet toppunktets x-koordinat xT, kan man beregne toppunktets y-koordinat, enten som

yT = f(xT) eller som

yT = -d/(4a)


Svar #2
22. januar 2013 af mathias0507 (Slettet)

Eks. hvis jeg får 7 i xtoppunktet som vist. Kan jeg så godt bruge dette og sætte det ind på x'ets plad i ytoppunktet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Toppunktet ligger jo på grafen for funktionen f(x), så der gælder yT = f(xT) .


Svar #4
22. januar 2013 af mathias0507 (Slettet)

Ok mange tak. Vil lige høre om en sidste ting, jeg har denne formel g(x)=-x^2+4

a= -1

b= 4

c= 0

da "a" og "b" har forskellige fortegn er grafen så ikke rykket til højre eller er den lige midten.

Har prøvet, at sætte den ind i noget der hedder graph men fattede det ikke lige :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ikke aflæst koefficienterne korrekt. Koefficienten til leddet med x er lig med 0, så

a = -1 , b = 0 , c = 4 .

g(x) = -x2 + 4 = (2-x)(2+x)

Den har toppunktet på y-aksen, da b = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2013 af mathon

eller
             Tx = -b/(2a) = 0        Ty = c - a•(Tx)2 = c = 4


Svar #7
22. januar 2013 af mathias0507 (Slettet)

Mange tak for svaret :) 


Skriv et svar til: Hjælp til andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.