Matematik

Integrealregning!

22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :) 

Jeg har et tilsyneladende enkelt spørgsmål:

 

Beregn integralet af: 4 / (3x+2)

 

får det indtil videre til: 4*integral af 1 / (3x+2)     ,    men ved ikke hvad jeg skal gøre med 1 / (3x+2)?

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af mathon

       substituer
                               u = 3x+2          (1/3)du = dx


Svar #2
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

tak for svar, men jeg har aldrig været introduceret for du? :) 

så hvad kan man ellers gøre :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter substitution som vist i #1. Måske din bog plejer at kalde den nye variable for t.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2013 af mathon

     for x > -(2/3)

    ∫ (4 / (3x+2))dx = 4•∫ (1/ (3x+2))dx = 4•∫ (1/u)(1/3)du = (4/3)•∫ (1/u)du  = (4/3)•ln(u) + k = (4/3)•ln(3x+2) + k


Svar #5
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

skal jeg være ærlig har jeg heller ikke været introduceret for substitution eller dx eller dy eller du eller u ? :) 


Svar #6
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

kun i forbindelse med differentialregning altså med dx/dy :9


Svar #7
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

kan det være at det er et a-niveau spørgsmål? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis du ikke har lært om integralregning, er der ingen mening i at forsøge at løse denne opgave.


Svar #9
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

takker for den uddybende forklaring i #4 :)


Svar #10
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

Jeg har skam haft over en måned forløb med integral så jeg vil bestemt mene at denne opgave er relevant!


Svar #11
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

problemet er at jeg ikke har været introduceret for du metoden i forbindelse med integralregning (jf. #8)


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Så burde du da også vide, hvad et dx laver i et integral.


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så find afsnittet i din bog om integration ved substitution og læs det igennem.


Svar #14
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

dette ved jeg om dx:

dx betyder at man løse mht. til x 

og det kommer af noget med et rektangel hvor man ganger.....

 

men har aldrig haft brug for det i forbindelse med opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Udtrykket efter "d" i "dx" angiver, hvilken variabel, der skal integreres med hensyn til, så det har du haft brug for i hver eneste integrationsopgave, du har arbejdet med.

Når man benytter integration ved substitution, ændrer man den variabel, der skal integreres med hensyn til, så man opnår et simplere udtryk for integranden.


Svar #16
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

ja, det er også det jeg tildels har gjort i opgaveformuleringen, men hvordan kommer "du" og "u" ind i billedet? 

på forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det står der da intet om i din formulering i #0. Det er gennemgået i #1 og #4. Men følg nu rådet i #13.


Svar #18
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

ok, kæmper videre og tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. januar 2013 af PeterValberg

FriViden.dk har en samling glimrende videoer om emnet [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #20
22. januar 2013 af SuneChr

# 0

Med rutine og øvelse i integraler, ser man billedet for sig: en nævner som er differentieret i tælleren.

f(x) > 0 for de x i definitionsmængden, som ligger i integrationsintervallet.  

Man støder gang på gang på denne model, så lad den indprente sig på retina.

 


Skriv et svar til: Integrealregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.