Studievalg og videregående studie

Filosofi på RUC eller KU?

22. januar 2013 af Zanitha (Slettet)

Hej, jeg håber der er nogen som kan hjælpe.


Jeg står i det valg at jeg skal vælge mellem KU eller RUC. har hældt lidt til RUC da jeg deres filosofi hold hedder Filosofi og Videnskabsteori og synes det med et større blik i den videnskabelige verden tiltaler mig meget, samt det med at være mere fri.


Til gengæld har jeg hørt meget dårligt om RUC, at niveauet er meget lavt osv. (alle kender vel fordommene) og er derfor lidt i tvivl. Er samtidig også bange at KU kommer til at blive lidt for tør da deres pensum ikke tiltaler mig lige så meget. Synes det er svært når man ikke kender så meget til de to steders undervisning i faget.
Mht. Gruppe arbejde synes jeg det vil være meget smart da man i fremtiden vil kunne få gavn af det, men selvstændig arbejde er også fint, da det er det jeg er van til. Så det er ikke der mit dilemma ligger. Men mere i hvad studiet indeholder..


På forhånd tak.. håber virkelig i kan hjælpe
(det skal lige siges at mit gennemsnit ligger i den gode ende, så vil også gerne tages seriøs og få et godt studie)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. januar 2013 af Hebi

Det største argument for at fravælge RUC ville for mange (inkl. mig selv) være, at RUC består af mange projektforløb (der er nærmest ikke andet). Selv hader jeg projektforløb, og foretrækker de klassiske skriftlige og muntlige eksamer. Gruppearbejde i sig selv har jeg ikke som sådan noget imod, jeg gider bare ikke at andre skal afgøre hvad jeg får i karakter, hvilket du på RUC skal være beredt på tilsinvis er tilfældet. Projektforløb er den foretrukne eksamensform på RUC,  så medmindre du intet har imod projektforløb hvor du sidder i en gruppe i flere uger og arbejder med et projekt, hvilket gentager sig over hele uddannelsen, så er RUC på den plan ikke problematisk at vælge.

Jeg kan ikke personligt udtale mig om RUC's faglige niveau, men jeg har ligeledes hørt en del negative ting om dette, også fra folk der selv går der, som kalder det faglige niveau en joke. Jeg har som sagt ingen personlige erfaringer om dette, så jeg ved det dybest set ikke. Jeg ville personligt aldrig vælge RUC, alene udelukkende ud fra projektforløbene, og hvad jeg ellers har hørt om det generelt lave faglige niveau. Hvad angår det faktum, at man på arbejdsmarkedet forventes at kunne arbejde sammen med andre, syntes jeg ikke det i sig selv er en kvalifikation man kan prale af, at have opnået på en uddannelse. Min holdning er her, at det faglige er det vigtigste, samarbejdsevner opnår langt de fleste af sig selv når de engang får et arbejde, og hvis de ikke gør, ville gruppearbejde under uddannelsen næppe have gjort den store forskel på det faktum. Du har lige så god mulighed på KU for at danne dig en studiegruppe, og arbejde sammen med dem. Forskellen er bare, at i hver især går op selvstændigt til eksamen, dette udelukker jer ikke fra at læse sammen, diskutere sammen og arbejde sammen, både under studieperioden og/eller under eksamenslæsningen.

Ovennævnte er en model der bruges på mange af KU's uddannelser efterhånden, altså at der indføres (eller opfordres) til gruppearbejde under studietiden, men hvor eksamerne er de såkaldte ''klassiske'' selvstændige skriftlige og muntlige eksamer. Du skal være beredt på, at der er en kæmpe forskel på studieformen på de 2 forskellige uddannelesinstitutioner, du skal derfor i lige så høj grad, vurdere hvad du er til. På RUC er det projektforløb og gruppeeksamer, mens det på KU er selvstændige skriftlige og muntlige eksamer, med gruppearbejde som supplement og læringsform.

Hvis dit gennemsnit er højt nok til begge dele ville jeg klart anbefale dig filosofi på KU. Uanset rygterne om RUC, er der nok ikke meget tvivl om, at det faglige niveau på KU i langt de fleste tilfælde, er højere end på RUC. Om KU så rent fagmæssigt også er mere spændende end RUC er tvivlsomt. KU er den ''gamle skole'', hvor RUC er nyere og friskere på det punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2013 af Seraya

Check lige Anvendt Filosofi ud på AAU - ny uddannelse

 

http://www.studieguide.aau.dk/uddannelser/bachelor/30917/


Skriv et svar til: Filosofi på RUC eller KU?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.