Matematik

differentialkvotient

23. januar 2013 af cami541a (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber i kan hjælpe. Opgaven lyder således:

 

Differentialkvotienten for en funktion f er givet ved
f^' (x)=x*e^(-x)+e^(-x)
For at bestemme monotoniforholdene for f udregnes først eventuelle nulpunkter for f ' .
Nulpunkterne for f ' er bestemt nedenfor.


a) Forklaring til nedenstående linjer skal gives.

x*e^(-x)+e^(-x)=0           : f’(x) sættes lig med nul.
e^(-x)*(x+1)=0                :
e^(-x)=0    v    x=-1         :
x=-1                                 :

b) Bestem monotoniforholdene for funktionen f .


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2013 af Andreww (Slettet)

x*e^(-x)+e^(-x)=0           : f’(x) sættes lig med nul.
e^(-x)*(x+1)=0                : Der faktoriseres
e^(-x)=0    v    x=-1         : Nulreglen benyttes
x=-1                               : e^(-x)≠0  (kan aldrig være nul)


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.