Matematik

monopol - mikro

24. januar 2013 af nstella (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej, sidder og kan ikke komme frem til den korrekte mængde og pris i beregning af profitmax problem for en monopol.

 

vi får givet:

c(q)=200+10q+3q^2

p(q)=100-6q

 

derfor har jeg fundet frem til at:

for en monopol gælder MR=MC

MR=100/6-2/6p

MC=10+6q

100/6-2/6p = 10+6q

q=1,05

men det korrekte svar skal give q=5

 

synes jeg har fulgt "opskriften", men det giver ikke det korrekte svar,

ok fandt ud af det, men der er noget jeg er lidt i tvivl om:

 

i følge min "opskrift" skal jeg bruge denne her

x(p)=A-@p

p(x) = A/@-1/@x

 

det er med dette at jeg er kommet frem til det forkerte resultat som beskrevet i mit 1. indlæg.. men skal man ikke bruge det?

 

jeg kom frem til det rigtige resultat ved anvendelse af TR=pq uden at bruge

x(p)=A-@p

p(x) = A/@-1/@x

 

så hvornår skal man bruge denne formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt opgaven i VØ forumet.


Skriv et svar til: monopol - mikro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.