Spansk

sætninger fra Dansk til Spansk - please hjælp!

24. januar 2013 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har oversat nogle sætninger fra dansk til spansk, og jeg vil meget gerne hvis i lige vil kigge på mine oversætninger.  

 

 

1. Jeg vil købe 100 ferrari, bare fordi jeg kan - voy a comprar ciento ferrari coches, simplemente porque puedo

2. Jeg vil ikke spille fodbold mere - no voy a jugar al fútbol nunca más

3. Mit mål er at blive Danmarks statsminister - Mi meta es ser primer ministro de Dinamarca

4. Jeg vil bruge alle mine penge på at løbe jorden rundt - voy a gastar todo mi dinero para correr funcionar en todo el mundo

5. Når jeg bliver 26år, vil jeg købe en luksus hus i Madrid - Cuando tengo veintiséis quiero tener una lujo casa en Madrid

 

- og mange tak på forhånd. Kram fra Live ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2013 af jbmm (Slettet)

1. Jeg vil købe 100 ferrari, bare fordi jeg kan - voy a/quiero comprar ciento cien coches ferrari coches, simplemente porque puedo

2. Jeg vil ikke spille fodbold mere - no voy a/quiero jugar al fútbol nunca más

3. Mit mål er at blive Danmarks statsminister - Mi meta/fin es ser/hacerme el primer ministro de Dinamarca

4. Jeg vil bruge alle mine penge på at løbe jorden rundt - voy a gastar todo mi dinero para correr funcionar en alrededor de todo el mundo (rejse jorden rundt = dar una vuelta al mundo)

5. Når jeg bliver 26år, vil jeg købe en luksus hus i Madrid - Cuando tengo tenga (konjunktiv) veintiséis años quiero tener compraré una lujo casa de lujo en Madrid

"vil" kan oversættes på 3 måder:
1. ir a + infinitiv (hvis der udtrykkes noget fremtidigt/i den nære fremtid)
2. futurum
3. querer + infinitiv (hvis der udtrykkes en vilje/ønske), eller: querer que + konjunktiv

ser presidente = være præsident
hacese presidente = blive præsident

cuando ('når' i fremtiden) + konjunktiv, og futurum i hovedsætningen


Svar #2
26. januar 2013 af LivaAaa (Slettet)

Mange tak for det :)


Skriv et svar til: sætninger fra Dansk til Spansk - please hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.