Matematik

Hjælp

25. januar 2013 af tomtomtomtom (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej er der en der kan hjælpe mig med dette spørgsmål.

Turen gennem byen er 2 km. Lufthavnsvejen er 5 km. En lufthavnstur går fra sygehus til lufthavn og tilbage igen

• hvor lang er turen ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af bbdk (Slettet)

Jeg tror der mangler lidt af den opgave. Er det fordi der er en tegning?

Men... Jeg har på fornemmelsen at ruten er en retvinklet trekant, og i så fald skal du bruge pythagoras. Hvis det er lufthavnsvejen der er hypotenusen i den retvinklede trekant, skal ligningen se sådan her ud;

(gennem byen)2 + (ukendt)2 = (lufthavnsvejen)2

(ukendt)2 = (lufthavnsvejen)2 - (gennem byen)2

(ukendt) = √((lufthavnsvejen)2 - (gennem byen)2)


Svar #2
25. januar 2013 af tomtomtomtom (Slettet)

Her er billedet
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2013 af bbdk (Slettet)

Er det 9. klasses matematik?
Denne opgave bør du altså kunne løse selv. Skriv strækningerne ned som ambulancen kører. Først kører den gennem byen, så kører den ad lufthavnsvejen, så kører den tilbage ad lufthavnsvejen og til sidst igennem byen igen.

byen + vejen + vejen + byen = svaret


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.