Matematik

Skæringspunkt af andengradspolynomiet

27. januar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Hvordan bestemmer man skæringspunktet, efter at man har fundet toppunktet for andengradspolynomiet.

Jeg ved at, hvis  d<0: skærer parablen ikke x-aksen
hvis d= 0 skærer x-aksen i punktet x= -b/2a
Hvis d > 0 skærer parablen x-aksen i 2 punkter, nemlig x = -b±√d/ 2a

f.eks med denne f_4 (x)=3x^2-3, jeg ved at den skærer x-aksen (±1,0) - ret mig hvis jeg fejler. 
Men hvad med skæringspunktet i y aksen, hvordan finder man den?

Håber virklig på hjælp.
Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Du sætter x=0 og får så y=c skæring med 2. aksen i (0,c)


Svar #2
27. januar 2013 af snilo (Slettet)


Svar #3
27. januar 2013 af snilo (Slettet)

Så man siger f(0)=a*02+b*0+c=c? 
Men hvad er c?


Svar #4
27. januar 2013 af snilo (Slettet)

Skal man så sige: 3*02-3= -3 ?
Dvs. den skærer i y-aksen i -3? Ligesom med toppunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Jeg vil anbefale at du læser svaret ordentligt, så du forstår det du læser.

Jeg kan ikke se nogen grund til at du stiller spørgsmål igen.


Skriv et svar til: Skæringspunkt af andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.