Matematik

Hjælp mig

27. januar 2013 af Skalbrugehjælp (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I en matematikprøve fik eleverne i 9.A gennemsnittet 8. så opdagede man at de to elever der havde fået 13 havde snydt. De to elevers karakterer skulle nu ikke tælles med! Så var gennemsnittet sunket til 7
Hvormange elerver deltog i prøven?
NB:antal elever i prøven:
x-første sum af karakterer?
-anden sum af karakterer?
-forskellen på de to summe : 2*13


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af peter lind

Kald summen af karakterene for dem, der ikke har snydt for s, antal elever for n. Der gælder så

s+26= n*8

s = (n-2)*7


Svar #2
27. januar 2013 af Skalbrugehjælp (Slettet)

Tak men når du skriver n*8 er det så det samme some 8n?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af peter lind

ja


Svar #4
27. januar 2013 af Skalbrugehjælp (Slettet)

ok super tak :)


Svar #5
27. januar 2013 af Skalbrugehjælp (Slettet)

Men hvorfor siger dy 8*n :O har ikke lært om anden græds ligninger så ved ikke om jeg kan bruge det :O


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2013 af mette48 (Slettet)

s+26= n*8

s = (n-2)*7

er 2 ligninger med 2 ubekendte

(n-2)*7 indsættes i stedet for s i den øverste ligning

(n-2)*7+26=n*8

find n


Skriv et svar til: Hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.