Matematik

Differentiallignin

27. januar 2013 af Dontblame (Slettet) - Niveau: A-niveau

en funktion f er løsning til differentialligningen:

y'=(1/x)*y+1

 

og grafen for f går gennem punktet (1,4)

 

bestem en forskrift for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs differentialligningen, for eksempel ved at benytte løsningsformlen for den lineære differentialligning af første orden (panserformlen). Bestem komstanten c ved at benytte oplysningen om punktet.


Svar #2
27. januar 2013 af Dontblame (Slettet)

er 1/x * y h(x) eller er det k(x) i panserformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skriv ligningen som

y' - (1/x)·y = 1

Jeg ved ikke, hvad du kalder h(x) og k(x) . Hvis ligningen generelt er

y ' + h(x)·y = k(x),

kan man se, at h(x) = -(1/x) og k(x) = 1 .


Skriv et svar til: Differentiallignin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.