Matematik

Opgavehaster !

29. januar 2013 af Yedil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har problemer med følgende opgave:

En livredder har base i punkt G på stranden og observaerer en nødstedt person i vandet i punkt P. Livredderen sprinter straks med topfart til vandkanten og svømmer derefter direkte mod P med topfart .
Hvor lang tid tager det livredderen at nå fra G til P som funktion af x?

Jeg vedhæfter lige et billede:

Vedhæftet fil: Strand.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2013 af MPSG (Slettet)

Det du skal gøre er at finde to afstande.

Livredderen skal først bevæge sig fra punkt G til punktet ved vandkanten, lad os kalde det V:

G=(0,-3)
V=(x,0)

Afstand i direkte linie fra G til V:

d1=√((x-0)^2+(0-(-3))^2)=√(x2+9)

Afstand i direkte linie fra V til P

d2=√((8-x)^2+(12-0)^2)=√((8-x)^2+12^2))

Hastigheden per enhed på standen er givet ved 0.6 (vstrand), så afstanden d1 tilbagelægges på tiden:

t1=d1/vstrand= √(x2+9) / 0.6

Hastigheden per enhed i vandet er givet ved 0.2 (vvand), afstanden d2 tilbagelægges derfor på tiden:

t2 = d2/vvand = √((8-x)^2+12^2)) / 0.2

Sluttiden er så givet ved:

t = t1 +t2

Hvilket vil være en funktion af x. Jeg lader dig om at simplifere og gange ud :)

 

mvh Mikkel


Skriv et svar til: Opgavehaster !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.