Historie

Hvorfor gik Hitler efter norden?

31. januar 2013 af madsoo123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa alle sammen jeg har kigget igennem alle de forskællige hjemme sidde jeg har fundet indtil vidre og kunne ikke finde noget om Hvorfor Hitler gik efter norden i anden verdenskrig?

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2013 af mathon

 

     
                      Med evt. beherskelse af Norden var Sovjetunionen afskåret fra hjælp udefra.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2013 af Moderatoren

Danmark var sådan set ligegyldig. Tyskerne ville gerne kontrollere indgangen til Østersøen. I Norge kunne tyskerne også producere tungt vand. Der var vist også noget med den svenske jernmalm.

 

Jeg tror, at du kan læse mere om det, her: http://www.denstoredanske.dk/Danmarkshistorien/Krise_og_krig/Krig_og_bes%C3%A6ttelse/Krigens_f%C3%B8rste_m%C3%A5neder/Operation_Weser%C3%BCbung


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2013 af sands (Slettet)

Hitler gik udelukkende efter de nordiske lande af praktiske grunde. I norge havde de kul og stål som kunne bruges i krigsindustrien mens Danmark var mål pga. den praktiske placering hvorfra tyskerne kunne få magt over østersøen...


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. februar 2013 af strandbjerg (Slettet)

Hitler var endelig ikke intresseret i Norge eller Danmark først i krigen, men begyndte at frygte at England og Frankrig skulle landsættning tropper i Norden, der kunne true den svenske eksport af jern til tyskland - der var virtal for den tyske krigsindusti. Derfor iværksatte han operation Weserüburg, der skulle komme de Allieredes planer i forkøbet. Derudover var Norge et oplagt sted til u-bådsbaser for den tyske marine til atlanterhavet, som dermed kunne true konvojerne med forsyninger til Storbritannien. 

http://da.wikipedia.org/wiki/Operation_Weser%C3%BCbung

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2013 af 123434

Min historielærer fortalte mig, at grunden til at de var interesserede i at besætte Norge, var pga. geografisk placering.


Skriv et svar til: Hvorfor gik Hitler efter norden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.