Matematik

Vektorregning

01. februar 2013 af Telefone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Her er opgaven:

 

I et koordinatsystem er der giver tre punkter A(3,4) og B(-5,1) C(7,10)

 

Bestem koordinatsættet til det punktet D på BC, som opfylder at
                            |BD|   
                            ---- = 5/6
                            |BC|

 

 

Kan nogen hjælpe? Vi vil meget gerne have et udførligt svar, da vi har problemer med at løse opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af mathon

 

                                       AD = AB + BD

                                       AD = AB + (5/6)•BC

                                       OD - OA = OB - OA + (5/6)•(OC - OB)

                                       OD = OB + (5/6)•(OC - OB)

                                       OD = OB + (5/6)•OC - (5/6)•OB

                                       OD = (1/6)•OB + (5/6)•OC

                                       OD = (1/6)•[-5,1] + (5/6)•(7,10]

                                       OD = [-(5/6),(1/6)] + ((35/6),(50/6)]

                                       OD = [5;8,5]
      dvs
                                       D = (5;8,5)       da et punkt har samme koordinater som dets stedvektor
 

 

 

 


Svar #2
01. februar 2013 af Telefone (Slettet)

Resultatet skal være D(5/11, 56/11)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder

BD = (5/6)·BC , hvorfor

OD = OB + BD = OB + (5/6)·BC = [-5;1] + (5/6)·[12;9] = [-5;1] + [10 ; 15/2] = [5 ; 17/2]

helt i overensstemmelse med #1.

Har du formuleret opgaven korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det punkt D', som du angiver i #2 som punkt D, ligger på liniestykket BC og opfylder

|BD'| = (5/11)·|BC|


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.