Matematik

Hjælp

01. februar 2013 af 787 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der vil prøve og forklare til mig , om hvordan vi kan bestemme R

 

Tak

Vedhæftet fil: R.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2013 af peter lind

Find først højden. hertil kan du  bruge at radius er en lineær funktion af højden. Dernæst brug Pyragoras på den retvinklede trkant det består af rafius i bunden, en midtersøjle og R


Svar #2
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

Jeg forstår faktisk heller ikke , hvordan man kan finde R :(

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2013 af SuneChr

|AB| = √ (62 + 202)

Δ ABE  ensvinklet med  Δ ACD

Vedhæftet fil:SP 0102131516.PNG

Svar #4
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

Hvor vi kan så finde R ved hjælp af pyragoras


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2013 af SuneChr

|AB| / |AC|  =  |AE| / |AD|

Gang over kors og isolér |AC| = R .

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. februar 2013 af mathon

den manglende/bortskårne højde kaldes x

                  

                         h       x
                       ----  = ---
                        R-r     9

 

                        20      x
                       ----  = ---
                         6       9

      hvoraf
                      6x  =  180

                      x  =  30

     så med Pythagoras

                   R2 = (h+x)2 + 152

                   R2 = 502 + 152 = 2725

                   R = 27250,5 = 50,2
 

 

 


Svar #7
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

Så R = 50,2 ?

 

Mange tak for hjælp ^__^


Svar #8
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

20 cm er det ikke højden ??


Svar #9
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

Mathon , jeg forstår ikke det du har forklaret vil du prøve igen , taaak :)


Svar #10
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

CD  er det ikke det højde som vi skal finde ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2013 af SuneChr

# 6 og 7     Forkert kvadratrodsuddragning.


Svar #12
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

Ja , men hvor kommer de tal fra

please forklar til mig lidt efter lidt , fordi nu bliver jeg forvirret :(

 

1000000000 tak


Brugbart svar (1)

Svar #13
01. februar 2013 af SuneChr

 


Svar #14
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

Hvordan nu kan vi bestemme vinkel v og radius r

Jeg har spørgt for meget, undskyld, men jeg synes at de opgaver er meget svært :(

Vedhæftet fil:Matematik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Cirkelbuernes længder er lig med omkredsene af de to cirkler, der radier henholdvis 9cm og 15cm . Når man kender cirklebuens længde og radius i cirklen (r eller R), kan man beregne vinklen v, idet den lille cirkelbues længde forholder sig til (2πr) som v til 360º .


Svar #16
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

så hvordan man kan beregne det ???


Svar #17
01. februar 2013 af 787 (Slettet)

Altså jeg forstår næsten hvad du mener , men hvordan kan jeg skriver det som en beregning ??

 

100000000 tak


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Omkredsen af cirklen i bunden er O = 2π·15cm, hvorfor centervinklen er

v = (2π·15cm/(2πR))·360º = (15/52,20)·360º


Svar #19
05. februar 2013 af 787 (Slettet)

Hvordan kan man beregne Arealet af den grå område ? 

taaak :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det findes som differensen mellem to cirkeludsnits arealer. Man kender centervinklen v og radierne r og R af de to cirkler.


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.