Matematik

fordoblingskonstanten

01. februar 2013 af skul (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle i kloge hoveder er der nogen som kan hjælpe mig. Jeg har fået en opgaver der lyder som følgende: 

Vis med et eksempel noget omkring fordoblingskonstanten og vis du kan udlede en forskrift (y = b*a^x) ud fra eksemplet. 

Jeg er ikke så god til matematik og ved ikke rigtig hvad fordoblingskonstanten er, er der nogen som kan hjæpe.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2013 af mathon

 

               fordoblingskonstanten X2 er den ekstra x-værdi der fører til en fordobling af funktionen
skrevet

                                       f(x + X2)  =  2 • f(x)


Svar #2
01. februar 2013 af skul (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener kan du uddybe det lidt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2013 af mathon

du har så

                                       f(x + X2)  =  2 • f(x)         

                                         b•ax+X2 = 2 • b•ax        a>1

                                         ax+X2 = 2•ax

                                         ax+X2/ax  = 2

                                         aX2 = 2

                                         log(a)•X2 = log(2)


                                         X2 = log(2) / log(a)

               

 

 


Svar #4
01. februar 2013 af skul (Slettet)

Nu forstår jeg det mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.