Matematik

Stamfunktioner

02. februar 2013 af LeonhardEuler - Niveau: 9. klasse

En funktion f er givet ved

f(x)=4x+3

og funktionerne F1, F2 og F3 er givet ved

F1(x)=2x2+3x+5

F2(x)=x2+3x+6

F3(x)=2x2+3x+10

En af disse tre funktioner er den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,!10), 

Gør rede for, hvilken af de tre funktioner , der er denne funktion

 

Jeg har udregnet: 

4x=2x2  og +3=3x            

F(x)=2x2+3x+K

10=2*22+3*2+K

-10=K

 

Har jeg udregnet forkert, eller skal man bruge integralregning (Jeg har læst det på en anden indlæg)

Hvis ja, kan I ikke give mig den generelle formel eller metoden, hvorpå man kan udregne stamfunktionen.

 

Tak På Forhånd


Svar #1
02. februar 2013 af LeonhardEuler

* Mit svar var F3(x)=2x2+3x+10


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2013 af mathon

 

                    f(x) = 4x + 3

                    F(x) = y = 2x2 + 3x + k       gennem (1,10)

                              10 = 2•12 + 3•1 + k

                              10 = 5 + k

                               k = 5
   hvoraf
                    F(x) = F1(x) = 2x2 + 3x + 5

 


Svar #3
02. februar 2013 af LeonhardEuler

Tak! ;D


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.