Matematik

Optimering

05. februar 2013 af Vindbøjtel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået besvaret mit spørgsmål :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det kan man godt.

Kassens rumfang er V = 5·x·y , og der gælder y = 20 -x , så

V(x) = 5·x·(20 - x)

Rumfanget som funktion af x er et 2.-gradspolynomium hvis graf er en parabel, der vender grenene nedad. Det har derfor maksimum i toppunktet. Bestem parabelens toppunkt.

 


Svar #2
05. februar 2013 af Vindbøjtel (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar -- pædagogisk og godt formuleret, dvs. lige i skabet!


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.