Filosofi

Filosofisk metode

06. februar 2013 af Rins (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal til at skrive AT X-2013 med emnet "Kampen for det gode liv". Jeg har i denne forbindelse valgt fagene filosofi og dansk samt emnet "Det Kommunistiske Manifest". Mine tanker var en sproglig analyse og argumentationsanalyse i faget dansk. Med hensyn til filosofi er det dog en del sværere at finde en metode. Idet, at jeg skal have formuleret det kommunistiske manifest som en kamp for det gode liv, må man vel inkludere en smule livsfilosofi. Det er dog politisk filosofi, der er mest relevant for emnet, så det kan ikke udelukkes. Mit spørgsmål er så, hvordan man rent metodisk arbejder med livsfilosofi og politisk filosofi.

     Jeg har kun en gang før arbejdet med filosofiske spørgsmål i et AT-sammenhæng, og dengang brugte jeg normative etikker til at bedømme et etisk spørgsmål. Kan det samme gentages i dette emne? At benytte normative livsfilosofier/politiske filosofier og relatere dem til kommunisme?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2013 af candphil

Måske er du kommet lidt galt afsted med dit valg af emne og sammensætningen ... Det kan godt være, at det kan lykkes, hvis du tager udgangspunkt i at kommunismen er et konkret forsøg på at opdrage til socialisme. Det kan godt være en god ide at analysere retorikken i 'det kommunistiske manifest' for at se om det reelt peger mod idealet socialisme. Man kan se på resultatet og se om det lykkedes ... og på om socialisme mon er 'det gode liv'. Som spejling kan man se på hvordan det er gået med den kapitalistiske tilgang til at nå frem til socialisme - altså vores egen socialistiske demokratiske frie markedsøkonomiske magtdelings skandinaviske model, og i hvor høj grad det understøtter 'det gode liv'.


Skriv et svar til: Filosofisk metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.