Matematik

opg. 9.017 HJÆLP HASTER

06. februar 2013 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp: En bestemt type beholder har form som vist på figuren (Vejledende eksempler på eks. opgaver og eks. opgaver i matematik 2010 STX A-niveau). For en beholder af denne type, hvor rumfanget skal være 100 cm3, gælder, at: (1/3)x^3+hx^2 , S=(1+sqrt(5))x^2+4xh


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er dit spørgsmål her?


Svar #2
07. februar 2013 af johs5 (Slettet)

hov glemte at skrive det på: Bestem S udtrykt ved x, og bestem x, så beholderens overfladeareal bliver mindst mulig. Det vil være dejligt hvis du kunne hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er S (overfladearealet?) , og hvordan ser beholderen ud? Formuler hele opgaven.


Svar #4
07. februar 2013 af johs5 (Slettet)

#0 hvor S er beholderens overflade (målt i cm2), og hvor h (målt i cm) og x (målt i cm) er angivet på figuren, der er en kasse med en pyramide ovenpå


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Og det mener du, at vi sagtens kunne gætte os til? Når opgaven omtaler en figur, er den en del af opgaven.

Af det, du har oplyst, gætter jeg på, at kassen har kvadratisk bund med sidelængde x, og højden h, og at pyramiden har kvadratisk grundflade med sidelængde x og højde x.

Så er beholderens rumfang

V = x2·h + (1/3)·x3 ,

og dens overflade er

S = 4x·h + x2 + x2·√5

Af V = 100 isolerer man h som funktion af x og indsætter i udtrykket for S og finder så minimum for funktionen S(x) .


Svar #6
07. februar 2013 af johs5 (Slettet)

og udfører monotonianalyse? når jeg beder om S'(x)=0, kommer Maple med noget helt uforståeligt. Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg har da ingen anelse om, hvad du beder Maple om. Løs det i hånden i stedet.

Som hovedregel er den slags computerprogrammer ret gode til at svare på det, de bliver spurgt om. Er svaret uforståeligt, hænger det nok sammen med indholdet af spørgsmålet.


Skriv et svar til: opg. 9.017 HJÆLP HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.