Tysk

Von eller vom?

07. februar 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er i tvivl om, hvornår man bruger von og hvornår bruger man vom, de har jo trods alt samme betydning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, de to ord har ikke samme betydning.

"vom" betyder "von dem"


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2013 af Ibbermann (Slettet)

Man skriver vom når det efterfølgende ord er maskulinum elle neutrum. Det er en sammentrækning af von dem, og 'dem' er det bestemte kendeord i dativ, maskulinum og neutrum.

 

Håber det kan hjælpe dig ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2013 af Stygotius (Slettet)

Nogle tyske præpositioner trækkes ofte sammen med en efterfølgende bestemt artikel:

an dem = am

von dem = vom

bei dem = beim

in dem = im

an das= ans

in das = ins

zu dem = zum

um das = ums

 

Det vil derfor være forvrøvlet at skrive f.eks. "vom dem"

 


Skriv et svar til: Von eller vom?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.