Matematik

Potensregneregler

10. februar 2013 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se vedlagt fil

 

 

 



Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af SuneChr

Opløft hver faktor i parentesen i den eksponent, der hører til parentesen.

Således  (abc) - 12  =  a- 12b-12c- 12         Benyt derefter     (xa)b = xab    og    xaxb = xa + b


Svar #2
10. februar 2013 af vleranda10 (Slettet)

#1

Er det korrekt? 

a-12b-12c-12 * ab10 * cb5 * b8


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af SuneChr

# 2 

a- 12b- 12c- 12a5b10c5b5b8  =  (a- 12a5)(b- 12b10b5b8)(c- 12c5)          Reducér nu herfra ved at benytte den sidste regel i # 1 .


Svar #4
10. februar 2013 af vleranda10 (Slettet)

#3

a-7 * b3 * c-7


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2013 af SuneChr

# 4            a- 7b11c- 7                   Simpel addition og subtraktion af potenseksponenterne. Nemt - ikke?


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.