Matematik

Hjælp!!!

10. februar 2013 af Alex33 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Jeg kaster med 4 terninger.

Hvad er udfaldsrummet?  Hvad er sandsynligheden for at få 4 ens?


b) Jeg definerer en stokastisk variabel til at være summen af øjnene på de 4 terninger:
X(k,l,m,n)=k+l+m+n


Tegn sandsynlighedsfunktionen som en søjlegraf.


Beregn p(X<12)
.
c) Beregn gennemsnit (mean) μ, varians σ^2 og standard afgivelse σ for X.
Forklar hvad de beskriver.

 

er der nogen der kan hjælpe mig med at regne opgaven ud..

tusind tak på hånden..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af lancehvedsteen (Slettet)

udfaldsrummet er samtlige mulige kombinationer terningkastet kan have. F.eks. er udfaldsrummet for et møntkast ={plat,krone}

ssh. for 4 ens er 1/6*1/6*1/6*1/6


Svar #2
10. februar 2013 af Alex33 (Slettet)

så dvs. udfaldsrummet for at kaste med 4 teringer er 1/1296 og

U=(4,5,6,7,8,10,11,12)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

#2

Nej, - U={1,2,...,6} - ingen af terningerne kan antage værdier som ikke ligger i U.


Svar #4
10. februar 2013 af Alex33 (Slettet)

okay tak, hvad bliver så sandsynlighed for at få 4 ens??


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

(1/6)4


Svar #6
13. februar 2013 af Alex33 (Slettet)

okay mange tak..


Brugbart svar (2)

Svar #7
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Sandsynligheden for at få 4 ens er ikke (1/6)4, men 6·(1/6)4 = 1/63 , idet 4 enere, 4 toere, 4 treere, 4 firere, 4 femmere og 4 seksere alle er udfald, der skal betragtes som 4 ens.


Svar #8
13. februar 2013 af Alex33 (Slettet)

jo det har jeg også, hvor jeg har fået p(4)=1/1296·6=6/1296=1/216..


Svar #9
13. februar 2013 af Alex33 (Slettet)

hvordan får jeg regnet P(X<12)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Optæl de udfald, hvor øjensummen er 11 eller mindre.


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2013 af Navnee (Slettet)

Hvordan har du lavet b'eren??


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.