Matematik

Laplace TRanformation

11. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

Nogen som kunne hjælpe mig med noget laplace transformation af denne funktion

 

f(t) = t^2 -2t...

 

Jeg er fuldstændigt fortabt med denne opgave.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2013 af peter lind


Svar #2
11. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

Metoden tror jeg, jeg har styr på.. det bare udlednignen af formlen for denne jeg ikke helt kan se.. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2013 af peter lind

Der er jo mange formler så hvilken formel tænker du på ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. februar 2013 af peter lind

Hvis der er L(tn) så brug partiel integration. Integrer eksponentialfunktionen, differentier tn


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

#2

Er du i tvivl om proceduren anvist i #4, eller hvad er problemet? Uddyb venligst.

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

L[t2](s) = ∫0→∞ t2e-stdt = [(-1/s)e-st t2]0→∞ + (2/s)∫0→∞t e-stdt = (2/s)[(-1/s)e-st t]0→∞ + (2/s2) ∫0→∞e-stdt 

= (2/s2) [(-1/s)e-st]0→∞ =  2/s3

Prøv at bestemme L[-2t](s). Kontrollér dit resultat i linket, som er angivet i #1.

Håber dette kan hjælpe dig lidt videre


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. februar 2013 af hbhans (Slettet)

L(tn) = n!/sn+1. Derfor:

L(t2 - 2t) = 2!/s3 - 2*1!/s2 = 2/s3 - 2/s2 = 2(1-s)/s3


Svar #8
11. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

Nej.. Peter linds indlæg var længe fint nok.. 

Men sidder nu med endnu en..

 

http://snag.gy/5DETm.jpg

 

kan ikke se hvor min fejl ligger, synes at alle mine skridt virker logiske, men den sidste del giver bare ingen mening..
 


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. februar 2013 af peter lind

Det ser da meget godt ud bortset fra, at du et sted har smidt ½ væk, og stemmer da også med tabellen.

Når du nu er i gang med de udregninger kunne du lige så godt bruge at e2tcosh(t) = ½e2t(et+e-t) = ½(e3t+et)


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. februar 2013 af peter lind

+ en fortegnsfejl i tredjesidste linje


Svar #11
11. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

Jeg kan bare ikke se hvordan den sidste linje skal kunne fører til tabel værdien 

s/s^2 - 1^2

 

Var det disse rettelser du menter

 

http://snag.gy/UM5B2.jpg


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. februar 2013 af peter lind

Det sidste ville korrekt udregnet være ½((1/s+1) +1/(s-1) = ½(  (s-1) +(s+1) )/[(s+1)(s-1)] = ½2s/(s2-1) = s/(s2-1)

Det skal blot sættes på en fælles brøkstreg


Svar #13
11. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

hvordan kan det være at du undgår -1* ?


Brugbart svar (1)

Svar #14
11. februar 2013 af peter lind

Jeg undgår ikke noget -1 så hvad mener du ?


Svar #15
11. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

Når anvender grænserne for jeg for uendelig = 0

og for 0 for jeg 1

derved får jeg  (0-1) = -1 ganget på begge af mine udtryk

Her ses hvordan jeg præcist får denne -1

http://snag.gy/RNPvQ.jpg


Brugbart svar (1)

Svar #16
11. februar 2013 af peter lind

Når du ganger det -1 på går det ud mod minusset i nævneren.  Adderer du de 2 led får du præcist det der startes med i #12


Svar #17
11. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

Så¨gik den endelig ind.. takker Peter :) 

Og jer andre :)


Skriv et svar til: Laplace TRanformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.