Matematik

Hjælp til Differentialligning:

11. februar 2013 af Zladark (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er blevet gevet differentialliningen:

(x+2*y)dy/dx=12X-y

En intergrale går gennem punktet P (7, 9). Bestem en ligning for tankentetn i P.

Bestem derefter de værdiger af a, for hvilke y=a*x er løsningen til differentialliningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2013 af peter lind

Indsæt x=7 og y=9 i differentialligningen og find derved hældningen af tangenten i punktet

Indsæt y og y' for den angivne funktion i differentialligningen. Det vil give en ligning i a


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt differentialligningen til at beregne f '(7) for den løsningsfunktion, der går gennem punktet P. Indsæt det i tangentligningen:

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 7.

Indsæt en funktion af formen f(x) = a·x i differentialligningen og bestem de værdier af a, for hvilke funktionen er en løsning.


Svar #3
11. februar 2013 af Zladark (Slettet)

Jeg er ikke helt med :/

Jeg har isoleret og fundet dy/dx=(12*7-7)/(7+2*9)=3.08

Kan i så fortælle i lidt mere simple trin hvad i ville gøre? :)

eventurlt bruge formler :) 

Undskyld at jeg er dårligere til at forstå det X)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Beregn først dy/dx korrekt: (dy/dx) = (12x - y) / (x+2y) = (12·7 - 9) / (7 + 2·9) = 75 / 25 = 3

Indsæt dernæst x0 = 7 , f(x0) = f(7) = 9 , og f '(x0) = f '(7) = dy/dx = 3 i tangentligningen, som er givet i #2.


Svar #5
11. februar 2013 af Zladark (Slettet)

Tak :) nu har jeg forstået det :)


Svar #6
28. februar 2013 af Zladark (Slettet)

2# "Indsæt en funktion af formen f(x) = a·x i differentialligningen og bestem de værdier af a, for hvilke funktionen er en løsning."

den del forstår jeg ikke :/ der er ikke noget y i differential ligningen, saå hvordan skal jeg kunne indsætte f(x)=y=a*x i den?


Svar #7
28. februar 2013 af Zladark (Slettet)

nej det var mig der tænkte forkert X) selvfølgelig kan jeg det :)

 


Skriv et svar til: Hjælp til Differentialligning:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.