LaTeX

Sectioner og sidehoveder

12. februar 2013 af miloni (Slettet)

Hejsa ;)

 

Jeg bruger klassen "report", og fancyhdr til at lave sidehoved. Jeg har fjernet forsiden ved at skrive "notitlepage" som option til \documentclass.

Mit problem er er den starter med at lave sidehoved på side 2. Hvordan får jeg den til at indsætte det på første side også?

 

Derudover ville jeg høre om det er muligt at lave sektioner uden at nummerere dem?

 

Mvh, og på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2013 af daleif (Slettet)

I længden er det smartere for dig at bruge memoir klassen

\documentclass[a4paper,openany]{memoir}

er det samme som report, og memoir har end bedre header/footer konstruktion indbygget end fancyhdr

Man kan slå al sektions nummerering fra i memoir med (inkl kapitler)

\setsecnumdepth{none}
\maxsecnumdept{none}

 

 


Svar #2
12. februar 2013 af miloni (Slettet)

Tak for svaret.

Kan jeg bare skifte til memoir, eller skal jeg installere noget ekstra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2013 af daleif (Slettet)

Hvis du har en ordentlig LaTeX installation burde du havde den allerede. og har du miktex burde den selv sørge for at installere den hvis du ikke allerede har den.

Husk dog at udkommentere alt relateret til fancyhdr, memoir bruger en anden syntaks

 


Svar #4
12. februar 2013 af miloni (Slettet)

Tusind tak, nu virker memoir, og den laver ordentlige sektioner uden nummerering.

Hvordan laves så sidehoves i denne klasse, på første side også?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. februar 2013 af daleif (Slettet)

Send noget kode så man kan se hvad du laver.

Hvad har du på forsiden? Hvis der står titelmateriale på side 1, har man ikke headers på side 1, da det bliver grimt.


Svar #6
12. februar 2013 af miloni (Slettet)

Dette er hvad jeg har indtil videre. Jeg har både overskrift, almindelig tekst og matematik på den første side, men jeg har brug for sidehoved...

\documentclass[11pt,a4paper,openany]{memoir}
\usepackage[danish]{babel}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{ulem}
\usepackage[top=2.0cm,bottom=2.0cm,left=1.5cm,right=1.5cm]{geometry}
\title{\Huge{Fysikafleveing 13}}
\date{}
\setsecnumdepth{none}
\begin{document}
\maketitle
\section{V9}
Vi betragter en bageovn, som omsætter elektrisk energi med effekten
2,0 kW.
\subsection{a)}
Jeg skal beregne hvor meget elektrisk energi ovnen omsætter på 5
minutter.
Jeg anvender følgende formel for effekten, hvor jeg isolerer tiden t.
$$P=\frac {E} {t} \: \Leftrightarrow \: E=P \cdot t=2kW \ cdot 5min$$
\section{V10}
\section{B5}
\end{document}


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. februar 2013 af daleif (Slettet)

Nej, det har du ikke, der skal ikke noget sidehoved på den side hvor du har \maketitle

memoir har desuden også et interface til at lave marginermed

\serlrmarginsandblock{3cm}{3cm}{*}
\setulmarginsandblock{3cm}{3cm}{*}
\checkandfixthelayout[nearest]

Du har alt for små marginer, det er virkelig træls at skulle læse tekst der er så bred.

Du skal ikke smide \Huge ind i \title, desuden tager \Huge ikke argumenter.


Svar #8
12. februar 2013 af miloni (Slettet)

Okay, tak for hjælpen.

Ved du så hvordan jeg undgår stor afstand mellem overskriften og teksten? Den kom efter jeg fjernede datoen..


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. februar 2013 af daleif (Slettet)

\predate{}
\postdate{}
 

husk at tilføje navn via \author

og gør dig selv den tjeneste at glemme du nogensiden har set $$....$$, dette er ikke LaTeX og bør ALDRIG bruges. Det er TeX og overholder ikke de konfigurationer man kan lave i LaTeX, der er f.eks. journaler der gerne vil have alle fremhævede formler skrevet venstrestillet i stedet for centreret, det kan man nemt i LaTeX med en option, men alle $$...$$ overholder ikke disse.

Brug kontruktionerne fra amsmath i stedet. Se evt min LaTeXbog kapitel 3 og 4


Svar #10
12. februar 2013 af miloni (Slettet)

Okay, både du og din LaTeXbog var til stor hjælp, tak :)


Skriv et svar til: Sectioner og sidehoveder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.