Matematik

Niveaukurve i Mathematica - hjælp tak

13. februar 2013 af Markus3400 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er du skarp til Mathematica eller evt Maple, da jeg tror sproget er tæt på hinanden, så må du gerne lige hjælpe mig, hvis du er stærk til det med niveaukurver :P for jeg er lidt lost i hvordan man får skrevet det ind i programmet, så jeg får noget brugbart ud af det.

Jeg skal finde ud af, hvilken del af Niveaukurven A er del af.

 

 


Svar #1
13. februar 2013 af Markus3400 (Slettet)

Se vedhæftede png billed af funktionen samt A


Svar #2
13. februar 2013 af Markus3400 (Slettet)

Kom frem til det, på en lorte metode! 

ContourPlotter f(x,y) og kan tydeligt se niveaukurverne. Når jeg så prøver at plotte x^2+y^2=1 i samme graf, så forsvinder hele contourplottet. 

jeg kan dog bruge Grapher på Mac, hvor jeg tydeligt kan se at x^2+y^2=1 skærer i x=1 når y=0 og x=0 når y=1 (logisk nok!) 

http://imageshack.us/a/img255/2599/grapher.png

I mathematica ka jeg så se på Contourplottet at ved x=1 og ved y=1 så er niveakurven 2, hvilket også er facit, men der må da være en nemmere måde at aflæse det på? (tænker specielt ved mere komplicerede formler!) 

http://imageshack.us/a/img835/6615/mathematican.png

Vedlagt Grapher billed.

Mathematica kommer næste gang (kan man ikke vedhæfte billedet så det kan ses her i tråden uden download? 

Vedhæftet fil:Grapher.png

Svar #3
13. februar 2013 af Markus3400 (Slettet)

Her mathematica contourplottet

Vedhæftet fil:Mathematica.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken niveaukurve betragtes der?

Punktmængden A = {(x,y) ∈ R2 | x2 + y2 = 1} er cirklen med centrum i (0,0) og med radius 1.

For (x,y) ∈ A, er f(x,y) = √(6 - 2x2 -2y2) -ln(4x2 -3 +4y2) = 2 , så A er en del af niveaukurven for f(x,y) = 2 .


Svar #5
13. februar 2013 af Markus3400 (Slettet)

Mange tak for inputtet! 

Yes så langt er jeg med. Problemet går mere på hvordan i al verden jeg indskriver dette i Mathematica (som har et sprog meget tæt på Maple) 

Lige nu bruger jeg den klamphugger metode jeg skrev før, hvilket ikke rigtig holder :P 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Et sådant redskab vil man vel kun bruge, hvis man ellers ikke kan finde ud af at løse opgaven ved simple metoder.


Svar #7
13. februar 2013 af Markus3400 (Slettet)

Jamen det kan sagtens være det min metode der er skod, eller at jeg ikke har en, for lige PT aflæser jeg bare, da jeg ikke rigtig ka finde ud af, hvordan jeg ellers lige skulle gøre det. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Se #4.


Svar #9
13. februar 2013 af Markus3400 (Slettet)

Jeg er med på at A er en del af Niveakurven for f(x,y)=2, det aflæste jeg mig også selv frem til. Fanger dog ikke hvordan du lige regnede det ud på baggrund af din udregning. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Når x2 + y2 = 1, har man jo

f(x,y) = √(6 - 2x2 -2y2) -ln(4x2 -3 +4y2) = √(6 - 2(x2 +y2)) -ln(4(x2+y2)-3)

                                                                   = √(6 - 2·1) - ln(4·1 - 3)

                                                                   = √(4) - ln(1)

                                                                   = 2 - 0

                                                                   = 2


Svar #11
13. februar 2013 af Markus3400 (Slettet)

Aaaah!! Jeg tror lige du har reddet min eksamen imorgen! :D 

Nu fatter jeg hvad det går ud på!


Skriv et svar til: Niveaukurve i Mathematica - hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.