Matematik

Gennemsnitsfart

21. februar 2013 af Hejsa132 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg sidder og laver en matematik aflevering og kan ikke helt huske hvordan man regner gennemsnitfart ud.

eksempel:

En bil kører 52m på 24 sekunder. Hvad er gennemsnitsfarten?

gerne med udregning.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

v = s / t = 52m / 24s = ...


Svar #2
21. februar 2013 af Hejsa132 (Slettet)

Det giver 2,25.

Er det så 2,25 km/t?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er 2,17 m/s = 7,8 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2013 af linda0044 (Slettet)

Nej det er 2,25 m/s

 


Svar #5
21. februar 2013 af Hejsa132 (Slettet)

øhh, Im kinda confused...


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. februar 2013 af linda0044 (Slettet)


Svar #7
21. februar 2013 af Hejsa132 (Slettet)

det er 2,25 ik?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2013 af KimT.T. (Slettet)

Det giver 2,17 m/s , som fremgået i #3. Har I problemer med lommeregneren? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man har

v = 52m / 24s = (13/6) m/s = 3600·(13/6) m / (3600s) = 600·13 m/t = 7800 m/t = 7,8 km/t


Svar #10
21. februar 2013 af Hejsa132 (Slettet)

nårrh, nu kan jeg se det.

men forstår stadig ikke hvorfor det giver 7,8 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2013 af linda0044 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Fordi

1 m/s = 3600 m / (3600 s) = 3600 m /t = 3,6 km/t

Man ganger hastigheden i m/s med 3,6 for at finde hastigheden i km/t .


Svar #13
21. februar 2013 af Hejsa132 (Slettet)

nårhh okay nu er jeg med

mange tak du :)

 


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.