Matematik

Eksponentiel - hjælp!!

24. februar 2013 af katrine888 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således: 

Det daglige antal personrejser over Øresundsbroen i perioden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen y= b*a^x , hvor y er det daglige antal personrejser, og x er antal år efter 2001.

2001 : dagligt antal personrejser = 35359

2005 : dagligt antal personrejser = 50118

a) Bestem tallene a og b.

 

Ved at a er fremskrivningsfaktoren og at b er skæring ved y-aksen, men hvordan regner jeg tallene ud??? Er HELT på bar bund lige pludselig, pleease vær søde at hjælp hurtigst muligt, hvis der sidder nogle genier derude! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. februar 2013 af mathon

 

                                 y2/y1 = aΔx

                                 50118 / 35359 = a4

                                 a = (50118 / 35359)1/4

 

 

                                 b = y1 / ax1

                               


Svar #2
24. februar 2013 af katrine888 (Slettet)

Når ja, tusind tak! Det står ski da også i mine notater! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2013 af 123434 (Slettet)

f(x)=a*b^x

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #4
24. februar 2013 af 123434 (Slettet)

a=4√50118/35359?

Ved ikke om man kan gøre sådan.


Svar #5
24. februar 2013 af katrine888 (Slettet)

Kan det godt passe, at jeg får a til 1,09 og b til 35359?? Synes b lyder usandsynligt, men har gjort sådan: 

 

b = y1/a ^x1

 

b = 35359/1,09^0 og det får jeg til 35359???? 


Skriv et svar til: Eksponentiel - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.