Matematik
Stamfunktioner
forklar med egne ord hvad stamfunktioner har med arealberegning at gøre, forklar så godt som hvordan man bruger stamfunktioner til at udregne arealer. Kom med et eksempel og indrag relevandt notation..
Aner ikke hvordan jeg skal forklare dette, er der nogle der kan hjælpe mig ?
Svar #1
26. februar 2013 af mathon
forhåndsviden:
når f(x) er en kontinuert integrabel funktion i intervallet [a;b]
og
f(x) ≥ 0 for x ∈ [a;b]
defineres arealet A begrænset af området mellem grafen for f(x), x-aksen og linjerne x = a og x = b
som
A = a∫b f(x)dx = F(b) - F(a)
hvor F(x) er en stamfunktion f(x)
Det skal du sætte ord på (hvad man forstår, kan man forklare)
Svar #2
26. februar 2013 af mathon
et eksempel
f(x) = -2x2 + 14x - 20 = -2(x-2)(x-5) ≥ 0 for x ∈[2;5]
arealet A begrænset af området mellem parablen, x-aksen og linjerne x = 2 og x = 5
er
A = 2∫5 (-2x2 + 14x - 20)dx = (-(2/3)•53 + 7•52 - 20•5) - ((-(2/3)•23 + 7•22 - 20•2)
Svar #3
26. februar 2013 af Monicahansen (Slettet)
Mange tak, jeg tror jeg har fået en lille forståelse for det nu.. ;D
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
