Studievalg og videregående studie

Hvilke Jobs er de her:

27. februar 2013 af Zybermob (Slettet)
Hej . Jeg er meget i dilemma hvad jeg gerne vil lave ..

Jeg har tænkt på noget samfundsfagligt og / eller handel - eller noget naturfahligt ( fuldstænding anderledes)

Er der nogle Jobs hvor man bruger samfundsfag og handel , altså noget kommunikation agtigt noget hvor man rejser meget til udelandet for at reklamere/ sælge/ finde ud a hvad de kan lide osv osv - altså et job hvor man rejser meget og så videre med handel og samfundsfag ? Hvilke ? Og kan man få dem gennem STX ?eller hvordan skulle den se ud på HHX ?

Og til det naturfaglige:
Naturfag interessere mig virkelig meget, og jeg får godt karaktere , men der er bare ikke nogle Jobs der ligesom taler til mig , i forhold til handel ( ved godt det er 2 forskellige interesser)
Det naturfaglige skal ikke nødvendigvis have noget med handel at gøre , men er der nogle Jobs hvor man rejser meget rundt og ikke konstant er i et laberatorie - planter og at være menneske læge interessere mig ikke , men tænkte på hvor man rejste meget rundt for at opdage nye kure , medicin , virusser , behandlinger til dyr osv , hvor man stadig tjener en god del og er spændene - hvilke slags Jobs er der der , og er der sådan nogle eller lignende ?

Andre forslag eller hjemmesider i kan lede til eller andet ? Alt tages med åbne arme ..

Jeg vil gerne finde ud af hvilken af de 2 veje jeg vil gå , og jeg vil bare ikke vælge forkert !

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Det virker som om du er enhver virksomheds drøm. Begge ungdomsuddannelser giver adgang til det meste. STX nok især naturvidenskab, og HHX nok især handel. Efter bestået STX/HHX skal man dog meget gerne tage en specifik reel uddannelse, for at øge jobchancer og indtægt. Men det er først om nogle år. Følg først og fremmest din lyst og erfaring. Brug derefter din fornuft og hjerne. Du har jo endnu et par år til at vælge en endelig retning efter ungdomsuddannelsen.

Der er ufattelig mange muligheder alle dine 3 ønskede videnskaber, samf - natur - handel. Du kan også sagtens kombinere rejseaktivitet med bussiness, handel, salg og demonstration af naturvidenskabeligt equipment, videnskab, fundraising, sociologi, antropologi, biologi og konsulent i firma eller organisation. Men især som ung (og også senere), handler det i din situation om at opbygge flere og flere erfaringer i dit CV, lidt ligesom legoklodser. Drømmejobbet eller jobbene skaffer du så senere vha. erfaring, salgsevner, relationer og uddannelse.

Skriv gerne lige:

Hvad er du ellers god til - hvilke fysiske miljøer kan du godt lide - hvilke arbejdsmetoder kan du godt lide - hvilke interesser og fagområder er du god til - er du god til at sælge dig selv - god til at skabe relationer - vil du helst gøre nytte eller karriere?

Jeg tænker STX og derefter: biolog, sociolog, antropolog, dyrlæge - eller HHX med jobs som: konsulent, handel og salg og kundepleje eller fundraiser.

De første tre gør brug af dine gode faglige evner, mens handelsvejen lægger mindre vægt på videnskab og mere på relationer og ud af huset. Konsulent virker også oplagt. Man kunne evt. blive salgskonsulent eller biolog udstationeret i et varmt, eksotisk land.

Super-godt at du allerede tænker fremad. Du virker i mine øjne motiveret og engageret. Så tag imod de erfaringer livet bringer! Det er alene dig der bestemmer over dit eget liv!

Life is a box of chokolates - you never know what you get.   - Forrest Gump


Svar #2
27. februar 2013 af Zybermob (Slettet)

Mange tak for det lange svar , det er lige hvad man ønsker sig , når man stiller et spørgsmål som dette.

Jeg har rest meget med mine forælder og jeg er en rigtigt udgåede person, en god menneskeædende også er jeg rigtig god til at komme
Med ideer osv. , derfor syntes jeg at handel hvor man skal rundt og styrke et firmas image eller finde ud af hvilken samfundsgruppe kan lide hvad og hvorfor lyder interessant - noget kommunikation / marketstings lignende..

Men på den anden side har jeg stadig den der med naturvidenskab og rejse rundt og tage forsøg , finde nye kurer eller virusset lyder interessant , indenfor naturvidenskab vil jeg bare ikke konstant arbejde i et labrertorie , men komme ud i den store verden , osv.

Jeg ved ikke hvilken af de 2 jeg helst vil have - og jeg kan virkelig ikke beslutte mig for tænk hvis jeg skifter mening , det ville være forfærdelig ! Er der nogle måde hvor jeg kan tage min uddannelse uden at lukke for den ene eller anden mulighed ? Altså tage det så alment som muligt , så jeg kan gå til en videregående uddannelse men det jeg nu ønsker til den tid ? Eller kan man skifte fra det ene til det andet , hvis jeg nu skifter mening efter grundforløbet ?

Tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2013 af Magdofibation (Slettet)

Hej, 

Det virker som om, at du har gjort dig en masse tanker, og jeg tænkte at jeg ville foreslå dig at kigge på dette link:

http://www.brock.dk/gymnasieuddannelser/handelsgymnasiet-kultorvet/eliten/#c35692

Det er et gymnasium, hvor du har mulighed for at tage flere end 4 A fag, som er standarden. Dette betyder flere lektier og afleveringer, men til gengæld lærer du også mere.

Har taget nedestående fra linket:

VALGFAG 2. ÅR
Her skal du vælge mellem:

Fysik B og Kemi B
International økonomi A

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2013 af sinesin (Slettet)


Skriv et svar til: Hvilke Jobs er de her:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.