Matematik

parabel

27. februar 2013 af sexysofie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kommer man i gang med denne opgave

En parabel har ligningen y=9x^2-4x+3
Og en ret linje har ligningen y=2x+b
Bestem b så parablen og linjen har netop ét fælles punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af exatb

Sæt de to ligninger lig hinanden. Så har du et andengradsudtryk, hvor du skal finde diskriminanten. Denne diskriminant sættes lig nul, fordi der kun skal være een løsning. B kan nu bestemmes til -2


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2013 af 123434 (Slettet)

9x^2-4x+3=2x+b

9x^2-6x+3=0

Er det ikke bare en andengradslining?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det er det, men du kan ikke bare smide b væk. Ligningen er

9x2 -6x + 3-b = 0

og man bestemmer så b, så at ligningens diskriminant d bliver lig med 0.


Svar #4
28. februar 2013 af sexysofie (Slettet)

hvordan gør man det? ved at finde d?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. februar 2013 af exatb

 Ja, d sættes lig med nul fordi der kun må være een løsning

d = b2 -4ac

  36 - 4*9*(3-b) = 0

 36- (108 - 36b) = 0

 36 - 108 + 36b = 0

                         b = 2 


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.