Matematik
Isoler y
03. oktober 2005 af
Norn (Slettet)
Jeg har formlen:
(4x/5)^2 = (6+10x/3)^2+y^2
Denne stammer fra cirklens centrumsligning. Når jeg prøver at isolere y kommer min grafregner med vildt mange formler (selvfølgelig) og dette kan jeg ikke bruge til noget! Jeg skal bruge én formel for det y, som ligger i første kvadrant. Hvordan finder jeg et udtrykket?
Tak på forhånd!
(4x/5)^2 = (6+10x/3)^2+y^2
Denne stammer fra cirklens centrumsligning. Når jeg prøver at isolere y kommer min grafregner med vildt mange formler (selvfølgelig) og dette kan jeg ikke bruge til noget! Jeg skal bruge én formel for det y, som ligger i første kvadrant. Hvordan finder jeg et udtrykket?
Tak på forhånd!
Svar #1
03. oktober 2005 af Cas_sen (Slettet)
y = - 0,1333333333·√(- 589·x - 225·(10·x + 9)) OG y = 0.1333333333·√(- 589·x - 225·(10·x + 9))
Svar #2
03. oktober 2005 af Cas_sen (Slettet)
y = - 0.1333333333·KVROD(- 589·x - 225·(10·x + 9))
OG
y = 0.1333333333·KVROD(- 589·x - 225·(10·x + 9))
OG
y = 0.1333333333·KVROD(- 589·x - 225·(10·x + 9))
Svar #3
03. oktober 2005 af Norn (Slettet)
hmmm... det kan jeg altså ikke få til at passe :S
Jeg laver det bare på en anden måde så
Tak
Jeg laver det bare på en anden måde så
Tak
Skriv et svar til: Isoler y
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
