Matematik

Hjæp til andengradsligning og eksponentielfunktion

02. marts 2013 af Krellebab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studie portalen,

Jeg skal lave regression, af 4 forskellige punkter: (0,300), (8,80), (15,28) og (25,6). Det er en eksponentielfunktion, altså f(x)=b*a^x.

I Excel siger den y = 290,87e^-0,156x, men hvad er a og b? ved godt hvad e betyder, jeg skal bare bruge a og b for at komme videre, ud fra punkterne vil jeg sige at b er 300, men hvad er a.

Efter det får jeg også en andengradsligning: kx^2-6x+3=0 hvor jeg skal bestemme k, så den kun har 1 løsning.

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2013 af nielsenHTX

excel skriver eksponentielfunktion som g(x)=b*ekx   så i f(x) er b=b og a=ek

...

en 2.gradsligning har en løsning hvis Diskriminanten er 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2013 af mathon

 

                       kx2 - 6x + 3=0

                                                 d = 36 - 12k = 0

                                                        3 - k = 0


Svar #3
02. marts 2013 af Krellebab (Slettet)

Okay tak,

 

Har fundet ud af eksponentielfunktionen nu, men er det ikke mærkeligt at når x er 0 og y er 300, hvorfor er b så ikke 300 men 290,87 i stedet?

 

Kan stadig ikke så andengradsligningen til at gå på, kan du prøve at foreklare lidt mere?


Svar #4
02. marts 2013 af Krellebab (Slettet)

mathon mage tak, forstår det nu


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2013 af nielsenHTX

#3 når man laver regression tager det hensyn til alle punkter og man minimer afstanden til alle punkter, men da punkterne ikke perfekt følger en eksponentielfunktion giver det nogle afvigelser, som så afspejles i b-værdier og dermed skæringspunktet.

2.gradsligningen er næsten løst i #2


Svar #6
02. marts 2013 af Krellebab (Slettet)

#5 fatter det nu, men hvad sker der med d, fra d = 36 - 12k = 0 til 3 - k = 0 hvis det har nogen betydning?

                                                  


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2013 af nielsenHTX

#6 der er divideret med 12:)


Svar #8
02. marts 2013 af Krellebab (Slettet)

#7 mange tak for hjæpen, super godt og hurtigt :)

fatter ikke at jeg ikke kunne løse den andegradsligning selv, nu når den ikke er svære, men pyt med det 


Skriv et svar til: Hjæp til andengradsligning og eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.