Historie

Forudsætningerne for Apartheid styrets fald

05. marts 2013 af Desperatsøger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Her kommer et nok lidt tricky spørgsmål (synes jeg!)- hvilke socio-økonomiske og mentale forudsætninger var der for apartheid styrets fald? Det skal lige siges at det er til et AT-projekt i 3g og det er historie på a-niveau.

 

På forhånd tak! Stil endelig spørgsmål hvis det er :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af candphil

Der er rigtig mange faktorer, og alle korte svar er forkerte. Hvis jeg var jer ville jeg starte med at beskæftige mig med Desmon Tutu, Nielson Mandela og begrebet Ubuntu. Tilgangen bliver nok lidt baglæns, hvor i starter med den mentale stemning, som der var i Syd-Afrika.

Læs om  Nobels fredspris i 1993, hvor Nelson fik den sammen med Syd-Afrikas daværende præsident Frederik Willem de Klerk.

Læs Mandela's biografi

Læs om Tutu's ide om at lave forsonings retssager, hvor familier kunne få at vide af hvem, og hvordan, deres forsvundende familiemedlemmer blev slået ihjel under apaitheid, mod forbryderen blev straffri. 

 


Svar #2
07. marts 2013 af Desperatsøger (Slettet)

Mener du at den mentale forudsætning var før den socio-økonomiske i Sydafrika?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2013 af candphil

Jeg mener, at den mentale tilstand (meget forsonlig i forhold til det overgreb de hvide lavede på de sorte) var grunden til at de helt urimelige socio-økonomiske forhold, ikke forhindrede en rimelig fornuftig overgang til demokrati, uden et større blodbad på de hvide.

De hvide havde god grund til at frygte Mandela's magtovertagelse og at de sorte fik deres folkeretslige ret. Det kunne have gjort, at de hvide ville have forsøgt at holde stand endnu længere.. hvis der ikke var en eller anden sandsynlighed for, at de ville slippe fra det med livet i behold.

Derfor mener jeg at de mentale forudsætninger var af væsentlig betydning for ophævelsen af apheid


Skriv et svar til: Forudsætningerne for Apartheid styrets fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.