Matematik

andengradspolynomium

05. marts 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et andengradspolynomium p har rødderne -1 og 4 og der gælder p(3)=-2
a. Bestem en forskrift for polynomiet og bestem koordinaterne til grafens toppunkt.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium, der har rødderne r1 og r2, har forskriften

p(x) = a·(x - r1)·(x - r2)

Benyt dette på det pågældende polynomium, og benyt betingelsen p(3) = 2 til at bestemme konstanten a .

Benyt også, at toppunktets x-koordinat ligger nøjagtigt midt mellem de to rødder.


Svar #2
05. marts 2013 af Massou (Slettet)

Benyt dette på det pågældende polynomium, og benyt betingelsen p(3) = 2 til at bestemme konstanten a .

Det forstår jeg ikke. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det givne polynomium har rødderne r1 = -1 og r2 = 4 , så det har forskriften

p(x) = a·(x+1)·(x-4) .

Benyt nu oplysningen p(3) = 2 til at bestemme a, hvorved hele polynomiet er bestemt.

2 = a·(3+1)·(3-4) = -4a


Svar #4
05. marts 2013 af Massou (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.