Matematik

hjælp her

05. marts 2013 af LW09 (Slettet)

Hejsa jeg har vedhæftet filen :) Skal have hjælp til opgave c. Jeg har lavet de to andre opgaver. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er bestemt en model i opgaven af formen f(x) = b · ax . I c) skal man så beregne de to tal

[ (f(x+1) - f(x)) / f(x) ] · 100% og

[ (f(x+5) - f(x)) / f(x) ] · 100%

ved at benytte den fundne model.


Svar #2
05. marts 2013 af LW09 (Slettet)

Jeg har fået opgave b til at være
 

 T[2] = 6.6362

Og i opgave a kom je frem til at a var 1.1101 i opgave a derfor indsætter jeg 1.1101 ved a's plads.

Men jeg forstår ikke rigtig hvad du mener :) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal beregne de procentuelle ændringer for en periode på 1 år, og for en periode på 5 år. Det gøres ved at beregne de to tal i #1. Det vil sige

[ (f(x+1) - f(x)) / f(x) ] · 100% = (a - 1) · 100% = ...

og

[ (f(x+5) - f(x)) / f(x) ] · 100% = (a5 - 1)· 100% = ...


Svar #4
05. marts 2013 af LW09 (Slettet)

Den første giver 1.1101-1 = 0,1101*100 = 11,101 - er dette korrekt?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det sidste er ikke korrekt, som du har skrevet det. Det skal være 11,01% .


Svar #6
05. marts 2013 af LW09 (Slettet)

Ja netop det en taste fejl :) og den næste må så give 68.58%

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Min hovedpointe var dog, at %-tegnet manglede i #4.

#6 --> ja det er korrekt.


Svar #8
05. marts 2013 af LW09 (Slettet)

Jeg er nemlig kommet til at skrive 11,101 i stedet for 11,01 % :) Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: hjælp her

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.