Dansk

Kunsteventyr

06. marts 2013 af la12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kære SP

Jeg har læst eventyret: DET ER GANSKE VIST! Jeg har desværre svært ved at perspektivere eventyret til noget andet, er der nogen der kan kan komme på noget?

Hvordan laver jeg egentlig aktantmodellen til eventyret?

 

Håber i vil hjælpe mig.

Tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af lars3847 (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=syf_Cy1kVhE#!

Det er et rigtigt godt link til at forstå aktantmodellen , 

 

Håber du får en bedre forståelse :)


Svar #2
06. marts 2013 af la12 (Slettet)

Jeg har set videoen, men har desværre stadigvæk svært ved aktantmodellen.

 

Jeg har sagt at subjektet er De fem høns, hjælper er "rygterne", modstander er de andre dyr, objekt er Hanen, giver er når de plukker sig og modtager er ingen (fordi de fem høns dør). Er det rigtigt?


Svar #3
06. marts 2013 af la12 (Slettet)

Jeg har også lavet en til, den lyder således:

Subjekt = Hønen

Hjælper =  - 

Modstander = Rygterne

Objekt = Se fin og respektabel ud (hønen).

Giver = Hønen plukker sig

Modtager = Hønen

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2013 af lars3847 (Slettet)

Subjekt: Dette er hovedpersonen, som historien drejer sig om, altså vores helt." eksempel Ringenes Herre er subjektet Frodo" 

er du med ?


Svar #5
06. marts 2013 af la12 (Slettet)

Ja, jeg er med. Jeg er bare ikke helt sikker på hvem hovedpersonen er. Er det ikke de fem høns?


Skriv et svar til: Kunsteventyr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.