Historie

Hjælp mig! Historie jøderne i Dk.

07. marts 2013 af Kristinatina (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen, Jeg har virkelig brug for noget hjælp jeg kan slet ikke svare på et spørgsmål, så kan i ikke hjælpe mig på et eller andet måde har det til imorgen og hvis jeg ikke svare på det for jeg -3 i karkter, og det vil jeg jo self ikke, 

så vil i ikke være søde og hjælpe mig? :((

Jeg har noget for i historie, om jødrene i DK.. Så skal jeg besvar det her spørgsmål og jeg kan slet ikke, 

Her er spørgsmålet, Hvordan behandlede danskerne de jøder der søgte tilflugt i Danmark og var denne behandling udtryk for en speciel tendens i tiden? 

Kan i ikke nok prøve at hjælpe mig fordi jeg er ikke selig god til historie, 

Hjælp mig :((


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af Jens96 (Slettet)

De første jøder i Danmark blev inviteret af Christian IV, som ville sætte skub i forretningslivet. De var handelsfolk og dygtige håndværker, og mange kom fra Hansestæderne i Nordtyskland ­– og fra Altona nær Hamborg, som på det tidspunkt var dansk territorium.

Håber det hjælp (:


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hamburg var ikke dansk territorium. Derimod var Altona en by i Holsten, der indtil 1864 var en del af det danske monarki, men ikke en del af Danmark.


Svar #3
07. marts 2013 af Kristinatina (Slettet)

Tak for hjælpen :) det var nogen gode svar i gav mig :) virklig glad :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2013 af candphil

Under 2. verdenskrig var der mange jøder på flugt fra den tyske jødeforfølgelse. Mange kom til Danmark. Vi havde også en del jøder som allerede havde slået sig ned i Danmark inden 2. verdenskrig. Danskerne havde skjult jøderne som var her, men senere på krigen begyndte Tyskerne - som jo havde besat os - aktivt at lede efter dem, for at sende dem til koncentrationslejre. 

Sverige var neutralt - de holdte ikke med nogen - men de havde en humanistisk flygtningepolitik, så de tog imod mennesker, som var på flugt af politiske årsager. En større gruppe af modstandsfolk og andre som ville hjælpe, fik de danske fiskere til at sejle så mange jøder, og andre som tyskerne forfulgte, til Sverige.

Det var farligt at sejle jøder til Sverige. Hvis man blev fanget af tyskerene, blev man sendt i interneringslejre og risikerede at dø af det. Mange af fiskerene gjorde det fordi de mente det var rigtigt at gøre, men nogle fiskere gjorde det bare for at tjene penge. 

Tendens i tiden? Nja ... danskerne havde generelt lurepasset på Hitler. En del var for ham og mange imod - vi ved ikke hvor mange. Nogle var så uenige med ham, at de kæmpede mod ham. Modstandskæmpere. De var ikke ret mange men de gjorde en forskel. Det danske politi samarbejdede kun halvt med Hitler ... 


Skriv et svar til: Hjælp mig! Historie jøderne i Dk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.