Matematik

Hjælp til løsning af andengradsligniner

09. marts 2013 af salumbo (Slettet)

Hej :)

 

Jeg sidder og er i gang med at skal forklare hvordan man løser en andengradsligning uden b-led. Det der står i min bog forstår jeg ikke rigtigt :)

Jeg er 1. års elev på HHX og har kun matematik på c-niveau indtil videre :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af LeonhardEuler

Du finder diskriminaten og udregner det i en kendt formel.


Svar #2
09. marts 2013 af salumbo (Slettet)

Jamen skal forklare det uden eksempel, og i min bog er der er eksempel der skriver sådan:

 

4x^2 - 9 0

 

4x^2 = 9 - der lægges 9 til på begge sider af lighedstegnet

 

x^2 = 9/4 - der divideres med 4 på begge sider af lighedstegnet

x 0 +- KVROD 9/4 = +- 3/2  - der tages kvadratrod på begge sider at lighedstegnet

Jeg forstår ikke det sidste, det med kvadratroden :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af mathon

 

                         ax2 + bx +c = 0      a≠0               hvor b = 0   

                         ax2 + c = 0

                         x2 + (c/a) = 0

                         x2 = |x|2 = -(c/a)         en løsning blandt de reelle tal kræver, at a og c har modsat fortegn,
                                                          så -(c/a) = |c| / |a|

                         |x| = √(|c| / |a|)

                         x = ±√(|c| / |a|)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2013 af mathon

 

               4x2 - 9 = 0

               (2x+3)•(2x-3) = 0

               4•(x+(3/2))•(x-(3/2)) = 0

               x = ±3/2

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2013 af mathon

eller

             4x2 - 9 = 0

             x2 - (9/4) = 0

             |x|2 = (3/2)2

             |x| = (3/2)

             x = ±(3/2)

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2013 af mathon

alment
                |x| = x   for x≥0

                |x| = -x   for x<0


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af andengradsligniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.