Matematik

Vinkelhalveringslinjen

09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg længden af vinkelhalveringslinjen VA ?

I trekant ABC er

a = 7,1, b = 8,5 og c = 5,9.

Vinkel A = 55,61º , Vinkel B = 81,09º og Vinkel C = 43,3º.

Bestem længden af vinkelhalveringslinjen VA


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af mathon

 

                                (bc • [(b+c)2 - a2])1/2   2bc•cos(A/2)
                        vA = -------------------------  = ---------------
                                            b + c                      b + c


Svar #2
09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

 

VA = 2•8,5 • 5,9 • cos (55,6/2) 
       ----------------------------------   = 6,16
                    8,5+5,9 

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.