Matematik

væksthasstighed

09. marts 2013 af sexysofie (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej sidder virkelig fast. aner ik hvad man gør

 

ved en fejl afbrydes strømmen til en dybfryser. temperaturen f(t) i fryseren t timer efter afbrydelsen er givet ved

f(t)=22-40e-0,010*t måt i c

a) hvad var temperaturen i fryseren da strømmen blev afbrudt? hvad bliver temperaturen i fryseren, hvis strømafbrydelsen varer meget længe?

b) giv en fortolkning af parametrene 22 og 40 i modellen

c)beregn f(12) og f´(12) og gør rede for hvad disse tal betyder.


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. marts 2013 af nielsenHTX

a) hvad var temperaturen i fryseren da strømmen blev afbrudt? svare til t=0

hvad bliver temperaturen i fryseren, hvis strømafbrydelsen varer meget længe? svare til at se hvad der sker når t->∞ altså f(x)->?? for t→∞

b) der er en sammenhæng med a) begge tal vil indgår der, så tænkt lidt over hvad et var du fandt.

c) f(12) er temp efter 12 timer

f '(12) er temp ændringen efter 12 timer.

(f(12) findes ved at indsætte t=12 i dit udtryk))

 


Svar #2
09. marts 2013 af sexysofie (Slettet)

mange tak for den gode forklaring.. jeg har fået lavet det hele.. det eneste jeg stadig er i tvivl om er f´(12) hvordan beregnes det ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af nielsenHTX

#2

f ´(12) findes først ved at finde f '(t) og så indsætte t=12 i den. 


Svar #4
09. marts 2013 af sexysofie (Slettet)

jeg har fået f´(12)=0,354 giver ik nogle mening


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2013 af papas (Slettet)

hvorfor ikke? T vokser med 0,354 C / hr 12 timer efter afbrydelsen


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2013 af 123434 (Slettet)

4# Hvad har du gjort for at få resultatet? Hvordan løser man den?


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. marts 2013 af nielsenHTX

#6 opgaven giver kun mening hvis du kender til differentialregning...

hvis du gør  brug #3 og at (b*ax)'=ln(a)*b*ax

(afrundet til 3 decimaler så bliver det også f '(12)=0,355)


Skriv et svar til: væksthasstighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.