Matematik

stamfunktion,

10. marts 2013 af avengers (Slettet)

jeg har, et enkelt spørgsmål til en matematik opgave,

 

hvordan findes stamfunktionen til f (x) = ex * sin x, ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af mathon

 

                   brug partiel integration

 

                             ∫ex•sin(x)dx = ex•sin(x) - ∫ex•cos(x)dx = ex•sin(x) - (ex•cos(x) + ∫ex•sin(x)dx)

                             ∫ex•sin(x)dx = ex•sin(x) - ex•cos(x) - ∫ex•sin(x)dx

                             2•∫ex•sin(x)dx = ex•sin(x) - ex•cos(x)
 

                              ∫ex•sin(x)dx = (1/2) • ex•(sin(x) - cos(x) + k

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2013 af LeonhardEuler

Er det ikke:

Jeg er lidt usikker.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2013 af mathon

#1


 

                   brug partiel integration

 

                             ∫ex•sin(x)dx = ex•sin(x) - ∫ex•cos(x)dx = ex•sin(x) - (ex•cos(x) + ∫ex•sin(x)dx)

                             ∫ex•sin(x)dx = ex•sin(x) - ex•cos(x) - ∫ex•sin(x)dx

                             2•∫ex•sin(x)dx = ex•sin(x) - ex•cos(x)
 

                             ∫ex•sin(x)dx = (1/2) • ex(sin(x) - cos(x)) + k

 


Svar #4
10. marts 2013 af avengers (Slettet)

tak,,


Skriv et svar til: stamfunktion,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.