Dansk

udsagnsord

10. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

I hvilken tid/form står de understregede udsagnsord? man må angive svarne med enten danske

eller latinske betegnelser

 

1. Jeg spiser kylling                                                 = nutid

2. Birte og Niels Erik boede i Århus                       =

3. Sidney husker ikke ret meget                              =

4. Lena sidder ofte drømmende på legepladsen =

5. Omkring springvandet legede børnene              =

6. De har spurgt, om jeg kommer i dag                  =

7. Vil du være sød at svare på mit spørgsmål?     =

8. Sov sødt!                                                                   =

9. Jeg er træt                                                                 =

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2013 af LeonhardEuler

Dette er 4 klasses stof ...

 

 

Sætning 2. Boede = datid

Datid fortæller om noget, der skete tidligere på et bestemt tidspunkt.

 

Forsæt selv. Hvis det er svært, så google -udsagnsord bøjninger/former -.


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. marts 2013 af sashii

Det kan du da godt finde ud af hvis du går i 10.

http://hobugt.dk/ordbog/grammatik/udsagnsord.htm


Skriv et svar til: udsagnsord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.