Dansk

Sætningsled

10. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg er ikke så god til gammatik og er i tvivl om hvordan man sætter følgende.

1. Markér sætningernes udsagnsled (o),

2. grundled (x)

3. genstandsled (trekant).

 

a. Lise giver Søren 10 kr

b. Helle lægger æblerne på bordet.

c. Peter morer sig altid godt til festerne

d. Mary og Jens inviterer Laila og Bo til middag

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Lise=grundled. Hvem giver?

Hvad gør Lise: giver=udsagnsliv

Hvad giver Lise:10 kr=genstandsled

Til hvem. Søren=hensynsled

Helle=grundled

Hvad gør Helle: lægger=udsagnsled

Hvad lægger Helle. æblerne=genstandsled

Hvor lægger Helle æblerne. på bordet=forholdsled

Håber det kunne lede dig på sporet.

 


Skriv et svar til: Sætningsled

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.