Dansk

Emil Aaretrup - paa bjerget

12. marts 2013 af Biitchfreak (Slettet) - Niveau: A-niveau

ohøj! 

jeg har fået æren af at analysere Emil aarestups digt - paa bjerget. 

jeg sidder ldit fast vil vil lige høre hvad dette vers betyder:

Der var i deres Heften,
I deres Pliren Noget -
Hvis der kan hexes, skeer det
Ved Hjelp af Øielaaget.


Svar #1
12. marts 2013 af Biitchfreak (Slettet)

hov, kan se at jeg også skal have hjælp til det sidste vers:

Saa ranke, støbte Former,
Saa marmorglatte — Himmel!
Blandt hundrede Antiker
Var jeg ei halv saa svimmel. 

- hvad går dette digt ud på og hvilket årstal er det skrevet i?

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om de blik, som den unge skønhed sender forfatteren.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er tale om hendes former, der gør ham meget mere svimmel, end hvis har var blandt hundrede antikke statuer.

Emil Aarestrup skrev digtet i 1838. (Prøv at google selv).


Svar #4
14. marts 2013 af Biitchfreak (Slettet)

jeg er godt klar over hvad der er tale om, men det er nærmere ordnes præcise betydning jeg leder efter. Ord som: Heften, Pliren.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2013 af mathon

              pliren = nutidig plirren

             heften = hefte sig ved = deres vedholdende opmærksomhed


Skriv et svar til: Emil Aaretrup - paa bjerget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.