Samfundsfag

begrebet medialisering

13. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Forklar begrebet medialisering og diskuter mediernes indflydelse på den politiske proces


Brugbart svar (4)

Svar #1
13. marts 2013 af candphil

Politiske budskaber bliver indrettet efter mulighederne for lancering i medierne, og hvad journalisterne (redaktøren) synes er en god historie. Timing er en vigtig faktor: det handler om at have plads i medierne til sin gode historie, og få fyre de dårlige sager af mens journalisterne er optaget af noget andet. 

Alt andet lige, så bliver det en slags skakspil. 

Det hurtige tempo, og muligheden for at bringe store samlede planer ud til befolkningen via medierne er vanskeligt, og derfor kan politik blive indrettet efter 'ugeblads-segmenterne', som mere er tilbøjelige til at se på den enkelte sag end på helheder. 

I virkeligheden er det et slag mod demokratiet, for der bliver mulighed for at regere landet uden størstedelen af befolkningen holder øje med de store linjer .. Politik er derfor i højere grad blevet selviscenesættelse og image .. vi stemmer simpelthen på dem som ser mest sympatiske ud ...


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2013 af 123434

Hvordan kommer politikerne til orde? altid gennem medierne. De har ofte en bestemt vinkel med al den journalistik, de laver. Det skinner tydeligt igennem.


Skriv et svar til: begrebet medialisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.